Колаж , Ексклузивна новина за големия скандал на деня с наши

...
Колаж , Ексклузивна новина за големия скандал на деня с наши
Коментари Харесай

Външно потвърди: Истина е. Москва гони 10 наши дипломати

Колаж,

Ексклузивна новина за огромния скандал на деня с наши дипломати в Русия.

Москва изгони 10 наши дипломати. Това удостовери българското външно министерство.

Бруталният ход на Кремъл е в отговор на " нестимулираното " съгласно съветската страна решение на българските управляващи да разгласят за личност нон града 10 дипломати от съветското посолство в София.

На 18 март от външното ни министерство изгони 10 съветски шпиони. Министерство на външните работи заяви тогава, че по предложение на способените управляващи на България, в съгласие с министър-председателя Кирил Петков, България афишира 10 съветски дипломати, упълномощени у нас, за личност нон грата, като им беше даден 72-часов период да изоставен страната.

Съгласно информацията на способените управляващи, посочените чиновници на посолството на Русия са осъществявали на територията на България активност, несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки, обясниха тогава от Министерство на външните работи.

Днес от съветското министерство на външните работи оповестиха, че афишират за личност нон грата чиновници на българската дипломатическа задача, предадоха Ройтерс и ТАСС.

" На 18 април изключителният и пълномощен дипломат на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин беше извикан в Министерството на външните работи на Русия, където му беше връчена нота на министерството за оповестяване за личност нон грата на чиновници на посолството на България в Москва ", се споделя в изказването.

Българските дипломати следва да изоставен територията на Руската федерация, написа standartnews.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР